ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни нещадно обстріляли Херсон: є поранені

Наталя Дуляба

|

У вівторок ввечері, 19 грудня, російські окупанти паралельно з атакою «Шахедів» нещадно вкрили вогнем Херсон. Серед поранених – четверо дітей. Про це Львівському порталу повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Рашисти гатили по місту з артилерії та реактивних систем залпового вогню з лівого берега Дніпра.

«Обстріли вкрили житлові квартали, пошкоджено багатоквартирні будинки, навчальний та медичний заклад, поштове відділення. 16 людей отримали поранення, серед яких – 4 дитини», – йдеться у повідомленні.

Як додав голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, внаслідок ворожого обстрілу постраждала ціла родина: 28-річна жінка та троє її дітей віком 2, 4 і 9 років.

У Міністерстві внутрішніх справ зауважують, що то була одна з наймасштабніших атак на Херсонщину. Росія атакувала об’єкт критичної інфраструктури, заклад освіти, поштове відділення та склади, житловий будинок.

Втім в МВС говорять про 9 постраждалих у Херсоні. Таку ж кількість подає Офіс генпрокурора.

Під час гасіння пожеж вогнеборцям доводилось перечікувати повторні обстріли в укритті. Ліквідація наслідків ворожого обстрілу тривала до самого ранку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Остаточні руйнування встановлюються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *