ОСТАННІ НОВИНИ

З аеропорту «Бориспіль» вилетів літак

Ольга Денисяка

|

19 грудня з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» виконали технічний перегін Boeing 777-300. Про це йдеться в повідомленні аеропорту.

«Близько 09:00 год. був виконаний технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300 з аеропорту «Бориспіль» (KBP) до аеропорту в Європі за запитом експлуатанта – української авіакомпанії Skyline Express.  Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту», – йдеться у повідомленні.

В аеропорту розповідають, що з моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці в аеропорту «Бориспіль», проходячи постійну технічну підтримку та обслуговування.

«Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту “Бориспіль” з початку війни. Навіть при закритті повітряного простору, аеропорт “Бориспіль” залишається спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості, зокрема щодо обслуговування інфраструктури та збереження сертифікації персоналу», – кажуть в аеропорту.

В «Борисполі» також повідомили, що одночасно в Україні реалізується комплексна концепція архітектури безпеки, спрямована на забезпечення необхідних стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів в умовах воєнного стану. 

«Даний технічний перегін повітряного судна в Борисполі не лише сприяє тестуванню політики відновлення, але також є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі. Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить», – додають в аеропорту.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року повітряний простір над Україною закрили.

Минулого року Мінінфраструктури розглядало Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького у Львові як перший в Україні, що може відновити свою роботу при наявності гарантій безпеки.

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, якщо у Львові таки вдасться відкрити Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького, то це буде новою ціллю для російських військ. Тому для захисту такого об’єкта потрібні додаткові потужні системи ППО.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *