ОСТАННІ НОВИНИ

Суддя з Львівщини під час повномасштабної війни купив авто за 1,3 млн грн

Ольга Денисяка

|

Суддя Турківського райсуду на Львівщині Ростислав Ференц взяв кредит для купівлі Toyota Corolla 2023 року за 1,3 млн грн. Про це йдеться у розслідуванні Схем.

Ростислав Ференц вказав у повідомленні до НАЗК, що у цьому році взяв кредит для купівлі Toyota Corolla 2023 року випуску, зазначивши її вартість у 1 млн 338 тисяч гривень.

На запитання щодо купівлі авта у розпал війни суддя зазначив, що оформив кредит для того, щоб дружина купила автівку. На уточнення, чому обрали автівку саме останньої моделі, відповів: «Інших, можна так сказати, інших не було».

«Після відновлення доступу до Державного реєстру декларацій Нацагентством з питань запобігання корупції стало зрозуміло, що повномасштабне вторгнення російських військ в Україну не стало на заваді оновленню автопарків українських суддів, правоохоронців і депутатів різних рівнів. Це все в той період, поки вся країна збирає на пікапи для українських воїнів, яких постійно не вистачає», – йдеться у розслідуванні.

Зазначимо, що журналісти проаналізували Державний реєстр декларацій і виявили низку держслужбовців, які придбали елітні автомобілі вже після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Серед них, зокрема, народні депутати від партії «Слуга народу», працівники МВС та ДБР, судді районних та апеляційних адмінсудів. Серед придбаних авто – нові Lexus, BMW, Audi і Tesla вартістю у декілька мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *