ОСТАННІ НОВИНИ

На різдвяні свята у Львові частуватимуть людей, що втратили дім

Ольга Денисяка

|

 Щоб бездомні люди відчули радість і тепло Різдва, у Львові комунальні заклади, громадські та благодійні організації організують святкові трапези. Акція з нагоди різдвяних свят триватиме декілька днів й стартує цієї п’ятниці, 22 грудня. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Різдвяні трапези для безхатьків, що залишились без власних домів та опинилися на вулиці, відбуватимуться за таким графіком:

– п’ятниця, 22 грудня, о 13:00 – БФ «Там, де живе надія» проведе обід у сквері біля церкви Івана Павла II;

– субота, 23 грудня, о 14:00 – БФ «Серця надії» годуватимуть безхатьків на подвір’ї пекарні на вул. Шевченка, 370а (Рясне 1);

– неділя, 24 грудня, о 18:00 – Філія соціальної роботи з бездомними людьми Центру «Джерело» та Корпорація Добрих Справ організують Святу вечерю для бездомних людей на вул. Кирилівській, 3а;

– неділя, 24 грудня, об 11:00 – церква Нове Покоління забезпечить святковим обідом безхатьків на вул. Пасічній, 89, 2-й поверх;

– неділя, 24 грудня, о 13:00 – обід від церкви Нове Покоління на вул. Дж. Вашингтона, 5а;

– неділя, 24 грудня, о 14:00 – ЛМГО «Оселя» проведе святковий обід на вул. Галицькій, 12а у Винниках;

– вівторок, 26 грудня, о 13:00 – Корпорація Добрих Справ годуватиме бездомних людей у Левандівському парку;

– вівторок, 26 грудня, о 13:00 – парафіяльне кафе «Витанія» проведе святковий обід для безхатьків біля каплички на вул. Симоненка, 5а.

«Провести святковий різдвяний обід чи вечерю й у такий спосіб, дозволити людям, які залишились без домівки, також відчути ту радість народження Божого Сина – дуже гарна нагода зробити добру справу для тих, хто потребує. У нашій філії на вул. Кирилівській щороку проводимо Святвечір для безхатьків, і цьогоріч традиційно, разом з Корпорацією Добрих Справ, накриємо святковий стіл 24 грудня. Коли ініціативу у громаді реалізують спільно декілька організацій, це лише підсилює допомогу іншим людям, що перебувають у скруті. У світлий час Різдва маємо ділитися теплом та радістю», – каже Зореслава Люльчак, директорка Центру соціальних послуг «Джерело» .

Нагадаємо, що акція «Подаруй Різдво бездомному» є частиною соціальної кампанії «Даруймо тепло разом» задля підтримки й допомоги людям, що з певних причин опинилися на вулиці. Кампанія триватиме упродовж зими та має на меті підвищити рівень небайдужості та толерантності жителів Львівської громади до бездомних людей, так само вберегти тих, хто опинився на межі потрапляння у стан вуличного життя.

Також у межах кампанії «Подаруй Різдво бездомному» курсує соціальний автобус, який щоп’ятниці доставляє бездомних жителів Львова до осередку допомоги, де вони можуть отримати базові соціальні та інші послуги.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *