ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни збираються розбудувати знищений «Азовмаш» у Маріуполі

Наталя Дуляба

|

Росіяни хочуть створити власний «машинобудівний концерн» на базі захопленого та знищеного «Азовмашу» в Маріуполі. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Деталей про плани окупантів наразі є небагато. Відомо, що вони хочуть відновити роботу «Азовмашу», найбільшого в Україні машинобудівного підприємства, й використовувати його у власних цілях.

«Плани ворога далекі від реальності, адже промисловий потенціал регіону самі росіяни й знищили й продовжують це робити. Проте вчергове констатуємо мародерську логіку мислення росіян», – зауважують українські партизани.

Водночас в Русі опору наголошують: російські інженери, які прибудуть для відбудови знищеного промислового комплексу і налагодження його роботи на агресора, стануть ціллю українських партизанів.

Довідково:

Концерн «Азовмаш» – найбільше машинобудівне підприємство України, яке спеціалізується на випуску обладнання для гірничо-металургійного комплексу, цистерн-вагонів, вантажних вагонів, портових кранів, котлів, паливозаправників тощо. Підприємство заснували в Маріуполі у 1958 році.

До 2007 року частку в «Азовмаші», за даними ЗМІ, мав оліхарх Рінат Ахметов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *