ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ оголосила в розшук патріарха РПЦ Кіріла

Наталя Дуляба

|

Служба безпеки України оголосила в розшук патріарха Російської православної церкви Кіріла (Владімір Гундяєв) як особу, що переховується від слідства. Відповідне оголошення розмістили у базі МВС.

Так, Гундяєва Владіміра Михайловича (20.11.1946 року народження) розшукує СБУ через переховування від слідства.

Патріарха РПЦ в Україні обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.2 ст.437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Його судять заочно, обраний запобіжний захід – тримання під вартою.

Датою зникнення Гундяєва вказують 11 листопада 2023 року.

Зауважимо, Глава РПЦ Кіріл є послідовним прихильником російського президента Владіміра Путіна та його політики. Він підтримує російську війну в Україні, благословляє путінські ракети і назвав диктатора «дивом» у 2012 році.

Торік Гундяєв під час недільної проповіді заявив росіянам, що смерть на війні в Україні «змиває всі гріхи».

Також Кіріл каже прихожанам своєї церкви, що «Росія має право застосовувати силу проти України, що РФ та Україна – одна країна, що окремого українського народу не існує, що вороги Росії та самого Бога розділяють українців та росіян і що це не диктатор Путін, а Захід нацьковує українців на росіян».

Вбивства мирного населення і знищення міст в Україні Кірілу, вочевидь, не шкода, бо він вважає, що то – плата за розширення НАТО, створення Православної церкви України. Мало того, звірства у Бучі лідер РПЦ охрестив «подвигом російських солдат».

Хоча ще в 2014 році цей піп глаголив, що Росія не становить військової небезпеки для України. А після анексії Криму та окупації частини Донбасу заявив, що АТО – це війна з метою викорінення православ’я, організованою католиками та православними розкольниками.

Нещодавно з архівних даних стало відомо, що Кіріл Гундяєв у 1970-х був радянським шпигуном у Швейцарії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *