ОСТАННІ НОВИНИ

Байден переконаний, що майбутнє України в НАТО та обіцяє розблокувати підтримку США

Андрій Котенський

|

Джо Байден заявив, що НАТО є в майбутньому України. Україна стане членом НАТО, тільки США мусять переконатися, що вона виграє війну. Про це заявив Джо Байден на спільній пресконференції у Вашингтоні за підсумками закритої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, пише Українська правда.

Президент США наголосив, що дуже пишається, яким потужним і об’єднаним є НАТО.

«Безперечно, НАТО є в майбутньому України, ми тільки маємо переконатися, що вони виграють війну. Ми говорили з президентом Зеленським, з лідерами Групи семи у Вільнюсі і підкреслили необхідність довгострокової допомоги Україні. Тому йдемо крок за кроком», – сказав президент США.

Він також повідомив, що підтримка України є важливою для всього світу, а відтак наголосив, що «у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже саме так працює демократія».

«Я готовий до цього. Тримати в заручниках допомогу Україні – це не правильно», – зазначив Джо Байден.

За його словами, Україна вийде з цієї війни горда, вільна і міцно вкорінена на Заході, якщо США зараз не відвернуться.

Він також наголосив, що Путін робить ставку на те, що Сполучені Штати не зможуть забезпечити Україну всім необхідним: “Ми повинні, ми повинні, ми повинні довести, що він неправий».

Зволікання Конгресу – лише на користь Росії, і це подає неправильний сигнал партнерам США у всьому світі, вважає Байден. Звертаючись до Конгресу, президент нагадав, що у Росії «святкували», коли республіканці заблокували допомогу Україні. А російський телеведучий сказав: «молодці республіканці».

Відповідаючи на запитання журналістів, чи США хочуть, щоб Україна лише захистила себе, чи хочуть перемоги України у війні, президент Джо Байден сказав: «Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні і, як сказано у статуті ООН, захистила свій суверенітет».

У той же час Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна не поступиться своїми територіями в обмін на закінчення війни.

Зазначимо, що Зеленський розпочав свій візит до США із зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Під час робочого візиту до США Володимир Зеленський запропонував створити європейський оборонний хаб в Україні.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Під час зустрічі із Володимиром Зеленським Джо Байден оголосив про виділення Україні 200 мільйонів доларів допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *