ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський у США запропонував створити європейський оборонний хаб в Україні

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками оборонних компаній США запропонував створити в Україні європейський оборонний хаб. Про це він повідомив у Х.

Він наголосив на важливості розвивати спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

«Я також запропонував створити в Україні європейський оборонний хаб. Ми готові ухвалювати всі необхідні рішення, скорочувати бюрократію, розміщувати замовлення. Готові виробляти більшу кількість боєприпасів і військової техніки, але потребуємо підтримки. Ми можемо створити більше робочих місць, дати більше сили й більше переваг нашим народам, працюючи разом», – заявив Зеленський.

Зазначимо, що Зеленський розпочав свій візит до США із зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Під час робочого візиту до США Володимир Зеленський зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *