ОСТАННІ НОВИНИ

«Укренерго» вкотре залучило аварійну допомогу з Румунії та Польщі через дефіцит

Маркіян Рой

|

Через дефіцит в енергетичній системі Україна втретє з початку зими була змушена залучати аварійну допомогу потужністю 300МВт від Румунії та Польщі. Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

«Диспетчерський центр «Укренерго» змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії  та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт», – йдеться у повідомленні.

Основною причиною дефіциту називають недостачу генеруючих потужностей.

«Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів, а в інших регіонах після масованих ракетних атак минулої зими», – зазначили в «Укренерго».

На дефіцит також впливає високий рівень споживання електроенергії попри потепління та вихідний день. В «Укренерго» закликають до ощадливого споживання.

Нагадаємо, що споживання електроенергії в Україні 7 грудня було рекордним з початку опалювального сезону, через це доводиться залучати аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *