ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львівщини видалили гігантську пухлину, яка вросла у хребет

Наталя Дуляба

|

У Львові медики успішно прооперували жінку, яка 19 років проходила із пухлиною у грудях, що доросла до гігантських розмірів й вросла у хребет. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

68-річна Ганна Курій живе у маленькому селі на Львівщині. Має шестеро дітей, багато клопотів та все життя тяжко працює. Попри це на здоров’я ніколи не скаржилась. Лише рік тому, як пішла на пенсію, жінку почали турбувати болі в ногах, але за медичною допомогою тоді не звернулася.

Але протягом останнього місяця, каже пацієнтка, біль став настільки сильним, що мало не звів її з розуму. Жінка не могла спати, їй віднімало ноги і жодні ліки не давали полегшення. Тож пані Ганна нарешті пішла до лікаря за місцем проживання.

Коли спеціалісти обстежили жінку, то шокували її звісткою. У неї виявили пухлину в плевральній порожнині, яка займає третину легень. Більше того, гігантський утвір проріс уже в хребет та почав тиснути на нервові закінчення спинного мозку, що і викликало оніміння ніг.

«Тип пухлини – невринома. Це новоутвір, який походить із нервових закінчень і переважно є доброякісним. Небезпека невриноми в тому, що вона росте довго і безсимптомно. Так і сталося у пані Ганни. За розміром пухлини спеціалісти встановили, що вона росла цілих 19 років», – йдеться у повідомленні.

На момент звернення невринома вже так проросла в хребет, що могла назавжди паралізувати жінку. Тож хірургічне втручання потрібно було робити якомога скоріше. Для цього жінку скерували у лікарню святого Пантелеймона до Львова. Тут медики вирішують оперувати пацієнтку мультидисциплінарною командою, до складу якої входять торакальні та нейрохірурги.

Лікарі успішно видалили невриному, яка проросла в плевральну порожнину і канал хребта та стискала спинний мозок. Складна операція тривала 4 години поспіль.

«На другу добу після операції пані Ганна вже перебувала у звичайній палаті і не могла натішитися, що відчуває ноги та може ними повноцінно рухати. А за тиждень пацієнтка поїхала додому. Найбільше вона боялася, що новоутвір прикує її до ліжка і вона стане тягарем для власних дітей. Нині ж жінка щаслива, що все завершилося добре, а вона і далі має змогу і сили навідувати дітей, які живуть в різних куточках України, та бавити онуків. А їх у пані Ганни аж одинадцятеро», – вказано у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Перше ТМО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *