ОСТАННІ НОВИНИ

Мера Сум відсторонили від посади ще на 2 місяці, його підозрюють у хабарництві

Маркіян Рой

|

Вищий антикорупційний суд відсторонив від посади ще на 2 місяці міського голову Сум Олександра Лисенка, якого підозрюють у хабарництві. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«8 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП, та відсторонив ще на два місяці від займаної посади мера міста Суми, якого спільно директором Департаменту інфраструктури Сумської міської ради викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень», – йдеться в повідомленні.

Олександра Лисенка відсторонили до 8 лютого 2024 року.

Як відомо на початку жовтня, українські спецслужбовці затримали на хабарі мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міста.

Задокументовано, що вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємця 2 млн 130 тис. грн. При відмові платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

3 жовтня Олександру Лисенку та директору департаменту інфраструктури міста Олександру Журбі повідомили про підозру.

6 жовтня його відпустили під заставу у 3 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *