ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Україна ухвалить усі потрібні для початку переговорів про вступ до ЄС рішення, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця 2023 року Україна ухвалить всі рішення, потрібні для старту переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Про це він повідомив під час звернення до учасників онлайн-саміту лідерів G7.

Він запевняє, що Україна реалізовує всі необхідні реформи, серед іншого – антикорупційні. За його словами, наразі Україна виконала рекомендації Єврокомісії, а до кінця 2023 року держава ухвалить решту рішень, які обіцяла. 

«Ми активно працюємо, щоб мати “зелене світло” від ЄС щодо старту переговорів про вступ. Сподіваємось, що і Євросоюз виконає свою обіцянку перед Україною. Рішення про старт переговорів про вступ до ЄС – це потужна енергія для нас, енергія єдності», – наголосив президент.

Нагадаємо, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала державам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною, але Київ повинен виконати частину ще не втілених реформ. Що саме має зробити Україна, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *