ОСТАННІ НОВИНИ

США нададуть 225 мільйонів доларів на євроколію зі Львова до ЄС

Андрій Котенський

|

Сполучені Штати Америки в особі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та АТ «Українська залізниця» уклали Меморандум для побудови двоколійної євроколії довжиною 75 км зі Львова до ЄС вартістю 225 мільйонів доларів, повідомляє USAID.

Нова євроколія поєднає Львів – що має стати одним із головних залізничних вузлів на заході України – з Транс’європейською транспортною мережею Євросоюзу.

«Це партнерство між «Укрзалізницею» та USAID забезпечить фінансування робіт із побудови нової ділянки загальним обсягом 225 млн. доларів – що підкреслює налаштованість США вкладати ресурси у створення альтернативних маршрутів експорту української агропродукції, а також критичну важливість інфраструктури – зокрема залізниці – для відбудови України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, українські залізничні шляхи використовують широку колію, тоді як залізниці країн Європи мають стандартну колію меншої ширини. Це викликає необхідність у перевантаженні вагонів на прикордонних залізничних переходах. Перевантаження одного поїзда може тривати понад 5 годин, що обмежує кількість потягів, які за день можуть перетнути кордони України з європейськими країнами.

«Цей витратний за часом процес знижує ефективність перевезень зерна та іншої аграрної продукції. USAID надасть «Укрзалізниці» технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються з евакуації за межами країни – дасть змогу швидше доїхати додому», – повідомляє USAID.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на дільниці від Мостиськ до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм. Будівництво профінансує США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *