ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині Нацгвардійці знищили російський ЗРК «Витязь» 

Ольга Денисяка

|

Бійці Національної гвардії знищили на Херсонщині російський зенітний ракетний комплекс С-350 «Витязь». Про це йдеться у повідомленні Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії.

ЗРК «Витязь»  – це новітній російський зенітно-ракетний комплекс малої та середньої дальності, призначений для точкового захисту від літаків, балістичних ракет, дронів та високоточних атак.

Загалом за декілька днів операторами БпЛА військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України на Південному напрямку знищено:

– 8 одиниць легкового автомобільного транспорту військ рф;

– 1 вантажний автомобіль військового призначення;

– 1 зенітно-ракетний комплекс середньої дальності нового покоління С-350 “Витязь”;

– 1 автоматизований військовий зенітно-ракетний комплекс “ОСА” 10;

– 3 антени РЕБ.

Як повідомляє активіст Сергій Стерненко, це найдорожча ціль, яку знищували FPV. Вартість лише пускової установки на експорт становить від 135 мільйонів доларів.

«Воїни 11 бригади НГУ, підрозділу БПЛА Ластівка екіпажу Самосуд знищили вашими дронами частину новітнього зенітно-ракетного комплексу С-350 Вітязь! Повністю знищено одну установку та уражено ще одну машину. Вартість тільки пускової установки на експорт — від 135 мільйонів доларів! Вполювали жирну ціль на лівому березі Херсонщини. Це — найдорожче, що коли-небуть знищували FPV. Раніше рекордом був Тор за 24 млн доларів, його знищили воїни 103 ОБр ТРО. Та найважливіше це навіть не вартість. Це міг бути взагалі єдиний такий комплекс, поставлений росіянами на озброєння. Аж у 2027 році вони планували отримати 12. Тому ця втрата — дуже болюча для ворога», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *