ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьох військових РФ звинуватили в катуванні американця в Україні

Ольга Денисяка

|

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення чотирьом військовим російської армії, які незаконно утримували й катували громадянина Сполучених Штатів Америки. Це сталося вперше в історії. Про це з посиланням на Мін’юст США повідомляє hromadske.

«Ці історичні кримінальні звинувачення – перші в історії, висунуті згідно зі статутом США про воєнні злочини – є важливим кроком у безперервних зусиллях Міністерства юстиції, спрямованих на притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє воєнні злочини та інші жорстокості в Україні», – сказала виконувачка обов’язків помічника генерального прокурора Ніколь Аргентьєрі.

Обвинувачення висунули військовим армії рф та незаконних військових угруповань окупованої Донеччини Сурену Мкртчяну, Дмитру Будніку, а також Валерію (прізвище невідоме) та Назару (прізвище невідоме).

Слідчі США з’ясували, що у квітні 2022 року вони викрали громадянина США з його дому в селі Милове Херсонської області на півдні України та незаконно утримували його щонайменше 10 днів.

Обвинувачені допитували, жорстоко били та катували потерпілого американця, а також погрожували вбити його та влаштовували імітацію страти. 

Міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас заявив, що фігурантів справи доставлять для здійснення правосуддя.

«Оприлюднені сьогодні звинувачення надсилають чітке повідомлення росії – наш уряд не пошкодує зусиль і ресурсів, щоб притягнути до відповідальності тих, хто порушує фундаментальні людські права американця», – каже він.

російських військових звинувачують у трьох воєнних злочинах – незаконному ув’язненні, тортурах і нелюдському поводженні, вчинених у змові. У разі доведення вини їм загрожує максимальне покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *