ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засвітили головну ялинку міста

Андрій Котенський

|

Напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова з колядою засвітили головну ялинку міста. Цьогорічне святкове дерево місту подарувало подружжя львів’ян Йосип та Галина Панас. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Цьогорічна головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Її подарували мешканці Білогорщі Йосип і Галина Панас, які вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років. Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона дуже красива, але для їхнього подвір’я вона вже завелика, тому вирішили подарувати її місту.

«Трохи незвично бачити ялинку з мого подвір’я на головній площі нашого міста. Але я дуже сподіваюсь, що вона передає вам тепло і затишок рідного дому, порадує всіх своєю красою. Хочу побажати всім спокійного Різдва і перемоги в прийдешньому році», – побажала Галина Панас.

Під час засвічення ялинки з колядою виступили солісти муніципального хору «Гомін» та хоровий колектив музичної школи № 8. Опісля дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова подякувала подружжю за подарунок місту та подарувала монету ім. Короля Данила.

«Ми маємо пам’ятати, що ялинка у Львові є символом того, що ми живемо і маємо жити в ім’я всіх, хто боронить нас на фронті», – зазначила Катерина Кіт-Садова.

Головну ялинку Львова прикрасили світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівці замість зірки розмістили протитанкового «їжака», якого минулоріч зробили в ЛКП «Львівелектротранс».

Важливо додати, що на міську ялинку з бюджету не виділили жодних коштів. Також її підсвітка впродовж свят є досить економною: освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт).

Фото: Роман Балук

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *