ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила три схеми виїзду за кордон ухилянтів: серед затриманих керівник районного військкомату

Маркіян Рой

|

Правоохоронці ліквідували три нові схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку, серед затриманих – керівник районного військкомату. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

«У різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів.За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації», – йдеться в повідомленні.

Вартість таких «послуг» оцінювали від 5 до 12 тисяч доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та «об’єму гаманця» у клієнта.

Так, на Львівщині військова контррозвідка СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ.

Використовуючи власні зв’язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як професійних водіїв міжнародних рейсів.

Ще одну «схему» в Одесі організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я.

Для виготовлення фальшивок ділок використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК.

У Дніпрі правоохоронці викрили трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я.

Для виготовлення фальшивок ділки використовували власні зв’язки в одному з місцевих військкоматів обласного центру.

За всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *