ОСТАННІ НОВИНИ

77-річна львів’янка встановила рекорд, написавши найбільше радіодиктантів

Ольга Денисяка

|

77-річна львів’янка Христина Гоянюк стала рекордсменкою України – вона написала найбільшу кількість щорічних радіодиктантів національної єдності. Христина Гоянюк не пропустила жодного диктанту з 2000 року. Про це повідомила очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Христина Гоянюк – рекордсменка України з найбільшої кількості написання щорічних радіодиктантів. Вона їх пише уже 23 роки поспіль. 77-річна львів’янка не пропустила жодного з 2000 року, з початку їх заснування. 

«Її тексти за рівнем грамотності  – одні з найкращих в країні. У 2020 році вона була єдиною, яка написала диктант без жодної помилки. Ви, мабуть, подумали: «Ну точно, – вчителька української мови!» Ні, Христина Гоянюк – лікарка-бактеріолог. Вона готується до диктантів так, мов на захист докторської дисертації: перечитує нові правила правопису, переглядає словники, консультується з вчителями української мови. Пані Христина переконана, що грамотність людини – це досягнення, а мовна досконалість – це рівень її інтелігентності.  І з цим ми цілком і повністю згодні», – повідомила Лана Вєтрова.

Додамо, що цьогорічний радіодиктант національної єдності, який писали 27 жовтня, мав назву « Дороги України». Текст написала поетеса Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський, виконавець ролі Івана Довбуша в однойменному фільмі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *