Ділки із Дніпра збирались продати росіянам запчастини до МіГ-29

Наталя Дуляба

|

У Дніпрі затримали двох чоловіків, які збирались продати росіянам авіазапчастини, вкрадені з одного з українських підприємств. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29. Їхню вартість оцінюють у понад 10 млн грн.

За даними слідства, до оборудки причетний кримінальник із Дніпра, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника. Потім зловмисник передав його знайомому підприємцю для «зберігання» і подальшого збуту.

Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування. А згодом, щоб їх реалізувати, розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті.

Цим оголошенням зацікавились представники воєнно-промислового комплексу РФ, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора. Втім продати військове обладнання окупантам не вдалося.

Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучили 10 авіанасосів, 2 стартер-генератори і ще 1 000 додаткових комплектуючих.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі). Обом зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Ініційована експертиза підтвердила, що це авіаційне обладнання є технічно справним для використання в бойових умовах. Тому суд постановив передати його для потреб ЗСУ.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні викрили ділків, які намагались незаконно продати в Азію запчастини до двигунів винищувачів МіГ-29. Ці комплектуючі раніше вкрали з промислового гіганта «Мотор Січ».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *