ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція не підтвердила побиття Дубінського в СІЗО

Ольга Денисяка

|

Поліція перевірила повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень народному депутату Олександру Дубінському в СІЗО. Ця інформація не підтвердилась. Про це повідомила поліція Києва.

До поліції Києва надійшло повідомлення від адвоката про те, що протягом двох діб його підзахисному, народному депутатові, раніше затриманому СБУ за підозрою у державній зраді, під час перебування у слідчому ізоляторі наносили тілесні ушкодження.

«Слідчо-оперативна група поліції Києва прибула до пенітенціарної установи для зʼясування обставин події. За результатами перевірки, судово-медичного дослідження інформація, викладена у повідомленні, не підтвердилась», – йдеться в повідомленні.

У державній установі «Київський слідчий ізолятор» заявили, що надали повне сприяння правоохоронцям та медикам

Адвокатами народного депутата О.Дубінського, який підозрюється у державній зраді, з посиланням на нього самого, була поширена інформація про побиття та знущання над останнім в державній установі «Київський слідчий ізолятор». Так, за повідомленням адвокатів О.Дубінського побили в камері невідомі особи.

«За цим фактом була викликана бригада швидкої медичної допомоги, підрозділи Національної поліції. Адміністрація слідчого ізолятора, будучи зацікавленою у встановленні істини, та з метою всебічної перевірки вказаних фактів надала повне сприяння правоохоронцям та медикам. За результатами огляду лікарями швидкої допомоги встановлено задовільний стан здоров’я та відсутність підстав для госпіталізації за межі установи попереднього увʼязнення.  Органами Національної поліції проведено комплекс заходів (включно із судово-медичним дослідженням), за результати яких, інформація про побиття підозрюваного О.Дубінського не знайшла свого підтвердження», – йдеться в повідомленні.

Адміністрація слідчого ізолятора готує звернення до ДБР та КДКА щодо дій адвокатів підозрюваного.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Дубінський отримав дві підозри. Раніше нардепу оголосили підозру у службовому підробленні документів задля виїзду за кордон. Під приводом супроводу батька на лікування наприкінці червня він покинув Україну і протягом місяця перебував в Іспанії, Італії та Хорватії.

Також Олександру Дубінському оголосили підозру в державній зраді та участі в злочинній організації. За даними слідства, він  здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф. За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *