ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії відбудеться авторський концерт композитора Камінського

Андрій Котенський

|

У Львівській національній філармонії відбудеться авторський концерт композитора Віктора Камінського.  Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

3 грудня о 18:00 Симфонічний оркестр оперної студії імені Василя Сліпака Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, а також знані львівські піаністи, колеги композитора — Оксана Рапіта, Мирослав Драган та диригент — Юрій Пороховник — представлять симфонічну музику композитора.

«Однією з ключових рис стилю Віктора Камінського є відчуття духу часу, адже один з нових творів композитора – це Увертюра «2022». В ній втілились ті почуття, які охоплювали не лише композитора, але більшість українців після перемог нашої армії під Києвом навесні 2022 року. Її суворий стриманий стиль сповнений глибокого трагізму, драматичних протистоянь, а водночас захоплює колосальним енергетичним потенціалом, що, немов стиснена пружина, прямує до кінцевої кульмінації, до переможного утвердження. Асоціації зі стрілецькими і повстанськими піснями створюють своєрідну історичну перспективу сприйняття», – йдеться у повідомленні.

Концерт розпочне Симфонія № 1, яка  була написана в 1981 р. і виявляє як багатоманітність образно-стильових орієнтирів, відкритість на різні художні течії ХХ ст., від неокласицизму, експресіонізму, до делікатних алюзій на архаїчний фольклорний колорит – так і оригінальність індивідуальної звукової палітри, раціонально-інтелектуальний тип мислення митця.

Також в програмі прозвучить Концерт для двох фортепіано з оркестром «Сувенір зі Львова» винахідливо відтворює багату і розмаїту просторово-звукову атмосферу старовинного міста з його церковними дзвонами і гамором площ і проспектів, величною поліфонією соборів, музеїв, давніх і сучасних будівель, гуркотом трамваїв і батярськими піснями вуличних музикантів.

Придбати квитки на концерт можна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *