ОСТАННІ НОВИНИ

Постачання зброї, мобілізація та демобілізація: Зеленський заслухав доповіді на Ставці

Маркіян Рой

|

На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача обговорили питання щодо вирішення проблем мобілізації та демобілізації в Україні. Про це 1 грудня у своєму зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

«Усі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни – і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції – я чекаю на комплексні рішення», – повідомив глава держави.

Володимир Зеленський додав, що на Ставці доповіли командувачі з фронту та Головнокомандувач ЗСУ щодо ситуації на передовій з Купʼянського, Лиманського, Мар’їнського, Авдіївського, Запорізького та Херсонського напрямків.

«Заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами. Попереду – вагомий тиждень саме з точки зору такої комунікації», – наголосив Зеленський.

Також на Ставці була доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року.

«Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24-й рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам», – додав Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *