ОСТАННІ НОВИНИ

60% українців вважають, що під час війни треба обмежуватись у покупках і розвагах

Наталя Дуляба

|

Тезу про те, що під час повномасштабної війни варто значно обмежитись у покупках та в розвагах, підтримують 60% громадян України. Протилежну думку мають 36%. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» 22-23 листопада.

Соціологи кажуть, що за 21 місяць великої війни кількість українців, які вважають, що в цей час потрібно суттєво себе обмежувати в розвагах і покупках, практично ніяк не змінилась. Зараз цей показник становить 60%.

Натомість 36% респондентів навпаки переконані, що варто намагатися жити повноцінним життям під час війни. Таку думку частіше поділяють мешканці Києва та деокупованих територій України.

А от із тим, що необхідно себе обмежувати, найбільше погоджуються мешканці західних областей.

Це питання найбільш розділило українців за віком та доходами: молодші й забезпечені значно більше хочуть жити повноцінним життям під час великої війни, ніж старші і бідніші, серед яких більшість підтримує самообмеження.

Нагадаємо, взимку 2023/2024 українці очікують на погіршення в економіці, особливо це турбує громадян із низьким рівнем доходу.

Довідково: опитування група «Рейтинг» проводила 22-22 листопада 2023 року методом телефонного інтерв’ю. Участь у ньому взяли 1000 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих Криму та Донбасу, а також територій, де на момент дослідження був відсутній український мобільний зв’язок.

Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 3,1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *