ОСТАННІ НОВИНИ

В енергосистемі виник дефіцит, українців закликають економити електрику

Наталя Дуляба

|

У середу, 29 листопада, в енергосистемі України зафіксували дефіцит. Наразі про введення аварійних знеструмлень не йдеться, але українців закликають економити електрику. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Дефіцит енергетики спостерігають станом на 13:00. Він виник через стрімкий ріст споживання, спровокований холодами, та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.

«В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. Ощадливо споживайте електроенергію протягом усього дня до 18:00», – йдеться у повідомленні.

Енергетики пояснюють: ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне, залишити працювати тільки найнеобхідніші електроприлади.

Зауважимо, вранці 29 листопада в «Укренерго» прогнозували можливий брак електроенергії, тому закликали споживачів економно її використовувати.

Нагадаємо, вперше за тривалий час в енергосистемі України почало бракувати потужностей з кінця листопада. Втім наразі графіків знеструмлень в областях ще не запроваджували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *