ОСТАННІ НОВИНИ

У Bellingcat розслідують отруєння дружини Буданова

Ольга Денисяка

|

Команда розслідувачів Bellingcat проведе власне розслідування отруєння дружини очільника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова – Маріанни. Цю інформацію підтвердив розслідувач групи Bellingcat Христо Грозєв, повідомляє Радіо.Свобода.

Він каже, що будуть проводити власне розслідування спільно з командою The Insider (інтернет-видання, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях, викритті фальшивих новин і перевірці фактів, засноване журналістом із Росії Романом Доброхотовим, яке зареєстроване в Латвії).

«Я і команда TheIns реально проводимо своє розслідування, але поки немає формального спілкування з ГУР», – сказав Грозєв.

Раніше про те, що команда журналістів-розслідувачів від Bellingcat взялася за справу отруєння Маріанни Буданової повідомив ексочільник ГУР у 2020-2021 роках Віталій Кондратюк.

За його даними, при цьому отруєнні йдеться і про миш’як, і про ртуть, а ці типи отрути є «доступними».

«Використання «Новічка» вимагає певних вмінь і навичок. Чому? Тому що то дуже небезпечна речовина і для того, хто її застосовує. А важкі метали, такі як миш’як і ртуть, вони є доступними. І сьогодні ворог намагається використати всі можливості, які в нього є, щоб дістатися до близького оточення Кирила Буданова», – сказав Кондратюк.

Напередодні стало відомо, що в дружини начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова Маріанни діагностували отруєння важкими металами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *