ОСТАННІ НОВИНИ

Зрадника з Донецька судитимуть за пособництво російській армії

Наталя Дуляба

|

Зраднику з окупованого Донецька, який «волонтерив» і збирав кошти на амуніцію та дрони для російської армії, оголосили підозру. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Йдеться про уродженця Росії, який отримав громадянство України та проживає на території тимчасово окупованого Донецька.

За даними слідства, протягом березня-травня 2023 року він добровільно пішов на співпрацю з ворогом та забезпечував ЗС РФ. У соцмережах фігурант відкривав збори коштів на забезпечення окупантів. На особистих сторінках чоловік розміщував публікації щодо збору коштів для військових формувань РФ, які чинять опір Збройним Силам України.

«”Фінансову допомогу” він збирав на особистий рахунок, а згодом звітував про передачу безпілотників, радіостанцій, генераторів та медпрепаратів окупантам», – йдеться у повідомленні.

«Нам удалось преобрести пока один аппарат из двух заказанных», – так інформував зрадник про купівлю дрона. «А также бензиновый генератор и письма от детей», – саме такими дописами він звітував про проведену роботу.

Окрім цього, зловмисник «гастролював» Росією та організовував збори «гуманітарної допомоги» для загарбників.

Йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *