ОСТАННІ НОВИНИ

Всі обласні управління Нацполіції України робитимуть експрес-аналіз ДНК

|

Усі обласні управління Нацполіції України відтепер забезпечені криміналістичними лабораторіями для експрес-аналізу ДНК-профілю людини «ANDE 6С». Це стало можливим за підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США, які надали криміналістам Національної поліції ще 12 приладів для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини «ANDE 6С». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Партію криміналістичних лабораторій для визначення ДНК надали Україні в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності Національної поліції України у боротьбі із вторгненням російської федерації».

Як відомо, минулого року американські партнери вже передали українським криміналістам 20 аналогічних ДНК-лабораторій, які наразі ефективно використовуються в 14 обласних підрозділах Національної поліції України та в Головному слідчому управлінні.

Криміналісти Нацполіції використовують «ANDE 6С» для проведення швидкого відбору біологічних зразків безпосередньо на місці події, адже часто на місцях прильотів ракет після пожеж, у братських могилах знаходять лише фрагменти тіл, і одразу неможливо встановити навіть кількість загиблих.

Завдяки сучасному устаткуванню встановити особи загиблих стало можливим всього за півтори години, і нерідко – зі 100-відсотковою результативністю. Так, наприклад, на місцях наймасовіших трагедій, а саме внаслідок ракетних ударів росіян у Кременчуці, Вінниці, Умані, в селі Гроза, Краматорську, Куп’янську та під час ексгумації тіл на місці масового захоронення в Ізюмі Харківської області криміналістам Нацполіції вдалося ідентифікувати тіла всіх загиблих.

«Від сьогодні наші можливості ще більше розширяться. Завдяки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США Національна поліція України отримує ще 12 приладів для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини «ANDE 6С», а значить – кожне головне управління Національної поліції в областях буде повністю укомплектоване ними, а прифронтові регіони матимуть по декілька», – повідомив перший заступник Голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Окрім того ДНК-лабораторії допомагатимуть правоохоронцям не лише втановлювати жертв, а й оперативніше виявляти та притягувати до відповідальності винних у скоєнні важких злочинів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *