ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одному фігуранту справи Держспецзв’язку обрали запобіжний захід

Ольга Денисяка

|

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі щодо заволодіння коштами Держспецзв’язку. Йому призначили 30 млн грн застави. Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

28 листопада слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому директору державного підприємства, яке підпорядковано Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, який є підозрюваним у справі щодо заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн. Також суд поклав на особу відповідні процесуальні обов’язків.

Нагадаємо, керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) викрили на заволодінні 62 млн грн. Детальніше про схему читайте за цим посиланням.

Коли стало відомо про вищезгадану корупційну схему, Кабмін звільнив голову Держспецзв’язку Щиголя Юрія та його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Жору Віктора.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екскерівнику Держспецзв’язку Юрію Щиголю у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 25 млн грн застави. За Юрія Щиголя внесли заставу і він вийшов з-під варти.

Згодом суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 10 млн грн колишньому заступнику голови Держспецзв’язку Віктору Жорі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *