ОСТАННІ НОВИНИ

На трьох східних напрямках фронту ЗСУ відбили 43 атаки рашистів

Наталя Дуляба

|

На 643 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 56 бойових зіткнень. Російські окупанти продовжують атакувати на сході України та не покидають спроб повернути собі втрачені позиції на Запоріжжі. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 28 листопада.

Ворог завдав 11 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Також російські окупанти запустили один свій «Шахед», його збили. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи білоруської армії виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них – Єліне Чернігівської області; Середина-Буда, Бояро-Лежачі, Басівка, Степок, Грабовське, Попівка Сумської області; Гранів, Стариця, Плетенівка, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії поблизу Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 4 атаки. Завдав авіаційних ударів неподалік Іванівки та Степової-Новоселівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Терни Донецької області, тут Сили оборони відбили 3 атаки. Також окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Спірне Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Невське, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Серебрянка, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку рашисти вели штурмові дії в районах Богданівки, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області, де Силами оборони відбили 16 атак. Авіаційних ударів ворог завдав у районах населених пунктів Часів Яр, Торецьк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Маркове, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупант вів безуспішні штурмові дії біля Степового, Авдіївки, південніше від Тоненького, Первомайського Донецької області, тут Сили оборони відбили 15 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них – Суха Балка, Очеретине, Степове, Авдіївка, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни відбили 12 атак у районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них –Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник 2 рази безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Щербаки, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Берислав та Козацьке Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Дудчани, Львове, Микільське Херсонської області та Дмитрівка, Очаків Миколаївської області.

Наші воїни надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів, ще 3 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 5 засобів протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобах та станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *