ОСТАННІ НОВИНИ

Данське місто Орхус доєдналося до ініціативи UNBROKEN Cities Network

Андрій Котенський

|

До міжнародної ініціативи підтримки і розвитку реабілітації в Україні сьогодні долучилося данське місто Орхус. Відповідний документ у міській Ратуші підписав мер Орхуса Якоб Бундсгаард. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Орхус стало четвертим містом, яке підтримало UNBROKEN Cities Network.

«Це прекрасна ініціатива. Місто Орхус підтримує Львів і Україну. Міста об’єднуються в допомозі людям, які постраждали від російської агресії. Ми відчуваємо обов’язок допомагати Україні в такі важкі часи, і віримо, що зможемо зробити свій внесок у перемогу», – зауважив мер Орхуса Якоб Бундсгаард.

Як відомо, міжнародну ініціативу UNBROKEN Cities Network започаткували два тижні тому задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Її засновниками і першими учасниками стали Манчестер, Ліверпуль та Львів. Створення ініціативи відбулося у Кракові, за підтримки американської фундації One World Strong.

UNBROKEN Cities Network має зібрати небайдужі міста з усього світу, які зацікавлені та мають бажання допомагати Україні. Основний напрямок – підтримка і розвиток реабілітації в Україні. Окрім цього, надаватимуть стратегічну і технічну підтримку Львову та іншим українським містам, які постраждали внаслідок російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у квітні 2023 року данське місто Орхус стало двадцятим побратимом Львова. Тоді мер Орхуса прибув до Львова вперше. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну данське місто активно підтримує українців, долучаючись до різних ініціатив. Зокрема, раніше передали медичне обладнання для львівських лікарень, а також автобуси для міста.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

11 квітня тут запрацював сучасний корпус реабілітації. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *