ОСТАННІ НОВИНИ

Через негоду без світла залишаються майже 560 населених пунктів

Ольга Денисяка

|

28 листопада через негоду залишаються знеструмленими 559 населених пунктів в 10 областях. Найскладніша ситуація сьогодні в Одеській, Миколаївській, Донецькій областях. Про це повідомили в «Укренерго».

За минулу добу «Укренерго» заживило 2 високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, що були пошкоджені негодою. Також включили в роботу ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності живлення в регіоні. Ще одна високовольтна повітряна лінія 330кВ, що вимикалась з технічних причин, повернута в роботу у східному регіоні.

Загалом через негоду залишаються знеструмленими на ранок 559 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Енергетики додали, що рівень споживання електроенергії зростає під впливом морозної погоди та у міру того, як ремонтні бригади «Укренерго» й обленерго відновлюють енергопостачання населених пунктів, що постраждали від негоди.

Нагадаємо, напередодні синоптики попереджали, що 26-27 листопада на Україну насуваються снігопади та сильний вітер. Найбільшу негоду прогнозували у південних, північних і центральних регіонах.

В Україні через негоду загинули 10 людей, ще 23 людини, серед яких є діти, постраждали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *