ОСТАННІ НОВИНИ

Втратив руку у боях під Бахмутом: ще один військовий отримав біонічний протез у Львові

Наталя Дуляба

|

30-річний В’ячеслав Смислов став двадцятим пацієнтом, який у Львові отримав біонічний протез руки. Свою він втратив у бою поблизу Бахмута. Про це Львівському порталу повідомили у Національному реабілітаційному центрі Unbroken.

В’ячеслав народився, виріс і став татом трьох дітей в Маріуполі. До лав ЗСУ вступив ще у 2015 році, потім демобілізувався і на початок повномасштабного вторгнення РФ жив цивільним життям та як багатодітний батько міг уникнути мобілізації. Проте 24 лютого 2022 року чоловік вивозить дружину та дітей з Маріуполя до Умані, а сам повертається боронити рідне місто, служить штурмовиком у 28 бригаді.

Пів року тому під Бахмутом В’ячеслав Смислов потрапляє під вогонь ворожого дрона, отримує важкі множинні поранення та втрачає кисть. «Він не дуже вдало прилетів до мене. Точніше для нього вдало, а от для мені – ні. Але місія дрона не виконана, бо я досі живий», – віджартовується захисник. Коли чоловік усвідомив, що руки більше немає, то переймався лише одним: як на відсутність кінцівки та протез відреагують його малі діти.

До центру Unbkonen військовий приїхав уже на протезування. Хотів саме біонічний протез, який якнайкраще замінює функцію втраченої кінцівки. Такі протези високотехнологічні та дороговартісні, але завдяки донорам В’ячеслав таки зміг отримати бажану штучну руку.

Нині, поки чоловік опановує технологічну кінцівку, хірурги забирають з його тіла уламки, що ще залишилися після поранення. Коли процес лікування завершиться, В’ячеслав повернеться до дружини та дітей в Умань.

«Син у дитячому садочку вже всім розповів, що його тато –  трансформер, тож там всі чекають, аби побачити цю руку. Зараз я для своїх дітей –  супергерой, якого хоч і спіткала невдача, але він завжди на позитиві і готовий перемагати», – розповідає військовий.

Попри те, що В’ячеслав Смислов понад усе хоче бути зі своїми дітьми, він все ж збирається повернутися на передову. Мрія захисника – зустріти перемогу з побратимами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Unbroken

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *