ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський музикант переміг на престижному конкурсі скрипалів у Парижі

Маркіян Рой

|

Львівський скрипаль Богдан Луц став лауреатом першої премії Long-Thibaud International Violin Competition 2023. Це міжнародний конкурс академічних піаністів і скрипалів, який проводять у Парижі уже 80 років. Про це інформує організація Vere Music Fund.

Український скрипаль Богдан Луц зі Львова став лауреатом Першої премії Long-Thibaud International Violin Competition 2023 – престижного міжнародного конкурсу, який проводять у Парижі від 1943 року. Також скрипаль отримав декілька спеціальних призів: премію преси, приз глядацьких симпатій, а також нагороду від музикантів оркестру, який акомпанував фіналістам.

У фіналі конкурсу Богдан виконав скрипковий концерт Сібеліуса. Він прозвучав у присутності двох тисяч глядачів у великому залі University of Paris II у супроводі Orchestra of the Republican Guard під орудою маестро François Boulanger.

«Це вже вдруге в історії (і вдруге за останні п’ять років) першу премію одного з найпрестижніших конкурсів світу виборює український музикант – у 2018 році переможницею Long-Thibaud International Violin Competition стала українська срипалька Діана Тіщенко», – йдеться в повідомленні.

Довідково

Богдан Луц народився 2004 року у Львові. Навчався у Київському державному музичному ліцеї імені Миколи Лисенка (клас Ольги Корінець) та у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької (клас Марії Футорської).

Зараз Богдан є студентом International Menuhin Music Academy у Швейцарії (клас професора Олега Каськіва).

Він є лауреатом численних міжнародних конкурсів. Музикант концертував у Швейцарії, Словаччини та Україні. Виступав із Symphony Orchestra of Copenhagen, Odense Symphony Orchestra, Košice Symphony Orchestra (Словаччина), із симфонічним оркестром Львівської Національної філармонії, камерними оркестрами «Львівські віртуози» та «Трембіта», симфонічним оркестром INSO-Lviv, Національним ансамблем солістів «Київська Камерата».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *