ОСТАННІ НОВИНИ

Росія перекидає на фронт ППО із Калінінграда, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка припускає, що протягом листопада Росія перемістила комплекси С-400 із Калініградської області на фронт в Україні. Про це йдеться в огляді Міноборони Великобританії за 26 листопада.

Висновок щодо переміщення ППО іноземна розвідка зробила, проаналізувавши в листопаді переміщення російського повітряного транспорту.

«Росія, ймовірно, перемістила стратегічні системи протиповітряної оборони С-400 з Калінінградської області, щоб компенсувати втрачені на фронті в Україні. Це сталося після різкого зростання втрат систем ППО С-400 (SA-21 за класифікацією НАТО) на тимчасово окупованих Росією територіях України наприкінці жовтня 2023 року», – вказано в огляді.

Британська розвідка водночас зауважує, що Калінінградська область є найбільш західним форпостом Росії і з трьох боків межує з країнами-членами НАТО. Відтак РФ розглядає її як один з найбільш стратегічно вразливих регіонів.

Тому те, що російське Міноборони, здається, готове йти на такі додаткові ризики у цьому регіоні, підкреслює труднощі, які створила війна для «деяких найсучасніших спроможностей Росії».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *