ОСТАННІ НОВИНИ

Україна залучила допомогу від Румунії на тлі зростання споживання електроенергії

Ольга Денисяка

|

Станом на 24 листопада ситуація на електростанціях в Україні залишається складною. Про це повідомили в «Укренерго».

«Сьогодні, 24 листопада, ситуація на електростанціях залишається складною: один з блоків після ремонту повернувся в роботу, але на  декількох тривають аварійні ремонти. Вчора, 23 листопада, в енергосистемі другий день поспіль було зафіксовано дефіцит електроенергії», – йдеться в повідомленні.

Причина дефіциту – споживання збільшилось через похолодання й спричинило додаткове навантаження на електростанції, що, в свою чергу, спричинило зупинку та вихід в аварійний ремонт кількох блоків. Наявного на ринку обсягу імпортної електроенергії не вистачило для того, щоб замістити весь обсяг невиробленої зупиненими блоками електроенергії. Для підтримки балансу між виробництвом та споживанням «Укренерго» 23 листопада активувало аварійну допомогу від оператора системи передачі Румунії загальним обсягом 1200 МВт*год.

24 листопада потепління зменшило рівень споживання. Ранковий максимум був на 6,5% менше, ніж цей показник 23 листопада. Але синоптики попереджають про нову хвилю похолодання вже в неділю, тож, енергетики закликають споживати ощадливо. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *