ОСТАННІ НОВИНИ

В енергосистемі України знову дефіцит електроенергії, – Укренерго

Маркіян Рой

|

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати на тлі похолодання, в енергосистемі знову дефіцит. 22 листопада на запит «Укренерго» оператори систем передач Румунії, Словаччини та Польщі надали аварійну допомогу енергосистемі України. Про це повідомили в пресслужбі компанії.

«Сьогодні, 23 листопада, ситуація залишається складною: триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується», – йдеться у повідомленні.

22 листопада, на тлі дефіциту для зменшення навантаження на блоки теплових електростанцій за недостатнього обсягу імпорту Україна активувала аварійну допомогу з Румунії, Словаччини, Польщі, загальним обсягом 1800 МВт*год.

«Споживання електроенергії продовжує зростати. Вечірній максимум споживання електроенергії 22 листопада був на 4% вищим, ніж 21 листопада. Для енергосистеми це дорівнює необхідності включення щонайменше 2 додаткових блоків теплових електростанцій, виробничі потужності яких наразі обмежені через вихід в ремонт кількох блоків», – повідомили в «Украенерго».

Енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях, перенести прання на нічні години.

Нагадаємо, що середу, 22 листопада, в українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *