ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі посадовець уклав договори на ремонт доріг із матір’ю підлеглої

Андрій Котенський

|

В.о. керівника одного із комунальних підприємств Самбірщини укладав договори на ремонт доріг із матір’ю підлеглої працівниці на 1.5 млн грн, а для виконання ремонтних робіт безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

За даними відомства, чоловіку інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України), а відтак загрожує штраф і від трьох до шести років тюрми.

За даними слідства, у 2022 році підозрюваний уклав договори на проведення дорожніх ремонтних робіт у місті Самборі з матір’ю підлеглої працівниці комунального підприємства, яка також працює у цьому ж підприємстві двірником.

Загальна сума договорів становить півтора мільйони гривень.

Для цього фігурант організував реєстрацію вищевказаної родички, як ФОП. Після чого, всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні угоди.

«Чоловік достовірно знав, що «мама-підприємець» немає досвіду та засобів для виконання умов договору. Згодом для виконання ремонтних робіт він безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Після чого підписав акти приймання виконаних робіт, у яких зазначались відомості про роботи, які фактично виконані не були та матеріали, які фактично використані не були. Відповідно, на підставі цих підроблених документів з міського бюджету були перераховані кошти на рахунок підрядника», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до злочину особи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *