ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний на «Рамштайні»: ситуація на фронті ускладнена, але контрольована

Наталя Дуляба

|

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше взяв участь у засіданні контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Про це він повідомив у своїх соцмережах.

«Детально поінформував наших партнерів щодо ситуації на полі бою. Зазначив, що обстановка на фронті ускладнена, проте контрольована. Збройні Сили України продовжують вести оборонні та наступальні операції. Доповів про дії росіян, загрози та їхні імовірні плани на найближчий час», – відзначив український генерал.

Валерій Залужний подякував партнерам за військову допомогу, яка «зміцнює позиції та можливості України».

Водночас він додав, що оголошені пакети допомоги посилять, зокрема українську систему протиповітряної оборони, артилерію, засоби радіоелектронної боротьби. Втім у деталі нової допомоги головком вдаватись не став.

Нагадаємо, 17 засідання у форматі «Рамштайн» пройшло дистанційно 22 листопада. Участь у ньому взяли представники більше 50 країн.

Коментуючи результати засідання, міністр оборони України Рустем Умєров заявив про формування «нової коаліції» наземних засобів ППО, один із пріоритетів якої – посилення протиповітряної оборони вже цієї зими.

Як відомо, на цьому «Рамштайні» глава Пентагону Ллойд Остін закликав учасників допомогти Україні посилити її ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Валерія Залужного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *