ОСТАННІ НОВИНИ

Російський політик із дружиною удочерили викрадену дитину з Херсона

Андрій Котенський

|

Лідер партії рф «Справедливая россия» Сергій Миронов та його дружина Інна Варламова удочерили вивезену з України 10-місячну дівчинку Маргариту Прокопенко. Вона перебувала в дитячому будинку Херсона під час російської окупації міста. Звідти дитину вивезли до росії, де їй таємно змінили ім’я та громадянство. Тепер дівчинку називають Мариною Мироновою, повідомляє hromadske із посиланням на російське інтернет-видання «Важные истории».

Наприкінці серпня 2022 року дружина Миронова Варламова приїхала до Херсонської області разом із першою заступницею Миронова в Держдумі Яною Лантратовою.

Варламова – це та сама москвичка, яка фігурувала в розслідуванні hromadske про викрадення дітей Херсонщини. З власних джерел ми отримали ексклюзивний документ з довіреністю від місцевої окупаційної влади на Варламову, москвичку 55 років.

Вона нібито мала супроводжувати двох дітей з Херсонщини до Москви – 10-місячну Маргариту Прокопенко та дворічного Іллю Ващенка.

До початку повномасштабного вторгнення рф ці діти жили у Херсонському будинку дитини. За даними журналістів, Маргарита та Ілля (на відміну від більшості сиріт із Будинку дитини) були практично повністю здоровими. Але лікарі навмисно ускладнювали на паперах звичайний бронхіт, аби не допустити вивезення дітей до підконтрольної частини України.

Офіційно дітей вивезли до Москви для «обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації».

У листопаді 2022 року суд у Московській області розглянув справу про удочеріння, зацікавленою особою в якому проходила Інна Варламова.

У розпорядженні журналістів опинилися документи, які вказують: через місяць після рішення суду, у грудні 2022-го, Сергій Миронов та Інна Варламова удочерили вивезену з Херсона Маргариту Прокопенко. Особові дані дитини змінили, аби дівчинка стала Мариною Сергіївною Мироновою. Їй також змінили місце народження: замість українського Херсона – підмосковний Подільськ.

Сам Миронов назвав інформацію «фейком від українських спецслужб та їхніх західних кураторів». Мовляв, його хочуть дискредитувати за «непримиренну патріотичну позицію».

За даними «Важных историй», біологічна мати Маргарити позбавлена батьківських прав, а батько помер, проте дівчинка має інших родичів.

Доля вивезеного Іллі Ващенка до кінця не відома. За даними російських журналістів, лише через рік після депортації, у вересні 2023 року, він отримав нове свідоцтво про народження. З нього випливає, що Ілля перебуває у Московській області.

Нагадаємо, що РНБО нещодавно внесла Інну Варламову до списку санкцій за депортацію дітей. Сліди Варламової в інтернеті ретельно зачищені, а єдина згадка – робота в раді федерації 10 років тому. Вона була помічницею першого заступника глави російської ради федерації – Олександра Торшина. І вже тоді допомагала йому розв’язувати питання з дітьми.

Як відомо, лише за офіційними даними правоохоронців, станом на 28 травня 2023 року з України до Росії примусово депортували 19 484 дитини. Повернути додому наразі вдалося лише 371 малюка.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *