ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни поділили українців з окупованих територій на «сорти», – Рух опору

Наталя Дуляба

|

Українців з окупованих територій України росіяни поділили на окремі категорії залежно від того, чи отримали вони паспорт РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

У Кремлі запланували, що з 2025 року всі мешканці тимчасово окупованих територій України мали б отримати російський паспорт, однак місцеві продовжують спротив ініціативам загарбників. Тому ворог спеціально поділив усіх жителів ТОТ на три категорії.

Першою є ті, хто отримав паспорт РФ. Друга – ті, хто має посвідку на проживання, але без російського паспорта. Третьою категорією є «особи без громадянства», тобто українці, які принципово не отримують ні посвідку, ні ворожий паспорт.

«Наразі окупаційна адміністрація починає агітувати останніх отримувати посвідку, аби відзвітувати про успіхи, адже ціль всього дійства “легалізація окупації” й демонстрація прихильності місцевих до російської влади», – підкреслюють партизани.

Зазначимо, що про посилення рейдів росіян на окупованих територіях говорять й у Генштабі. За даними наших військових, рашисти не просто залякують українців під час постійних перевірок документів на вулицях, а й вдираються у їхні будинки з облавами.

Відомо, що 21 листопада у Криму представники російських спецслужб влаштували облави і ретельно перевіряли у населення особисті речі, мобільні телефони та документи. А в Чаплинці Херсонської області 17-21 листопада окупанти перевіряли місцевих на наявність паспортів РФ, проводили перепис чоловіків призовного віку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *