ОСТАННІ НОВИНИ

Коаліція ППО та безпека у Чорному морі: Умєров підбив підсумки «Рамштайну»

Маркіян Рой

|

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про основні результати 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату «Рамштайн». Про це Рустем Умєров повідомив у Facebook.

За його словами, це засідання можна назвати потужним, адже до нього долучилося понад 50 країн з усього світу, які допомагають Києву боротися з російською агресією.

«Вдячний нашим партнерам, які вже почали оголошувати про нові пакети військової допомоги. Найбільші та найпотужніші анонси залишилися не для розголошення», – написав очільник Міноборони.

Він назвав п’ять ключових підсумків, про які можна говорити публічно:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони (Ground-Based Air Defence). Лідери – Німеччина та Франція. До коаліції увійшли 20 країн. Забезпечення наших міст додатковими ППО – один з пріоритетів на цю зиму.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія – надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Велика Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи ще більше посилити безпеку у Чорному морі.
  • Спільно з колегами в Брюсселі продовжуємо роботу над Дорожньою картою взаємосумісності. З Ллойдом Остіном у Києві два дні тому я говорив про необхідність подального руху України в НАТО. Українська армія має відповідати усім критеріям НАТО. Треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами.

Нагадаємо, 17 засідання у форматі «Рамштайн» пройшло дистанційно 22 листопада. Участь у ньому взяли представники більше 50 країн.

Коментуючи результати засідання, міністр оборони України Рустем Умєров заявив про формування «нової коаліції» наземних засобів ППО, один із пріоритетів якої – посилення протиповітряної оборони вже цієї зими.

Як відомо, на цьому «Рамштайні» глава Пентагону Ллойд Остін закликав учасників допомогти Україні посилити її ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *