ОСТАННІ НОВИНИ

Зраднику з «ЛНР», якого не хоче забирати Росія, винесли вирок у Львові

Наталя Дуляба

|

Українцю, який перейшов на бік ворога і воював у складі незаконних збройних формувань квазіутворення «ЛНР», у Львові винесли вирок – 15 років тюрми з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про 50-річного мешканця Луганщини, громадянина України. Його імені правоохоронці не називають, але як пише Zaxid.net, звуть засудженого Сергій Маліновський. Він є у списку полонених, яких Росія відмовляється забирати.

Доведено, що з початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник добровільно вступив до так званої «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР». Його зарахували на посаду стрілка до 208 стрілецького (козацького) полку Південного військового округу ЗС РФ.

Під час служби на ворога бойовик облаштовував й укріплював вогневі позиції, окопи російської армії, будував бліндажі, а також ніс караульну службу з охорони території.

Як додають в СБУ, Маліновський рив фортифікаційні споруди рашистів поблизу Щастя на Луганщині. Спіймали його українські військові у липні 2023 року під час контрнаступу у районі Бахмута.

Суд визнав українця винним у державній зраді, в участі у терористичній організації та в діяльності непередбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111; ч. 1 ст. 258-3; ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Йому призначили покарання – 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Хочу жить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *