ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров прокоментував можливу зміну військових командувачів

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що рішення щодо можливої зміни українських військових командувачів наразі не ухвалювали. Про це він сказав, відповідаючи на запитання на брифінгу в Києві із німецьким міністром оборони, пише Українська правда.

«Тема, яка стосується зміни командувачів, проходить за всіма параметрами, які ми обговорюємо у своєму внутрішньому військовому периметрі. У цьому плані маю сказати, що рішення поки що не ухвалено. Але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. І якщо це станеться, то ми дуже відкрито будемо завжди комунікувати це», – сказав Рустем Умєров.

Також міністр зазначив, що «якщо такі речі відбуваються, то відбуваються в питаннях, які порушувалися раніше або для досягнення більшої ефективності».

13 листопада Українська правда писала, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення командувачки Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

На звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони. Про підстави ймовірного звільнення Тарнавського та Наєва джерела не повідомили. Водночас, за даними журналістів, Наєв може стати одним із головних фігурантів справи, яка стосується оборони Херсонської області у 2022 році.

Один зі співрозмовників видання зазначав, що питання відставок цих людей розглядається вже кілька місяців.

19 листопада президент Володимир Зеленський таки звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил ЗСУ і призначив на цю посаду начальника військового госпіталю в Києві Анатолія Казмірчука.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *