ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський змінив командувача Медичних Сил України

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука. Про це Президент України повідомив у своєму зверненні.

«Завдання очевидне, і про це неодноразово говорилося в суспільстві: потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні. Від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно», – зазначив Володимир Зеленський.

Тетяна Остащенко очолювала Медичні сили Збройних Сил України з 30 липня 2021 року. Вона стала першою жінкою-командувачем окремого роду сил в історії Збройних сил України, а також першою жінкою бригадним генералом. Тетяна Остащенко розпочала військову медичну службу у 1998 році на посаді начальниці аптеки військової частини. У 2020 році Остащенко закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки та стратегічного лідерства у Кранфільдському університеті Великої Британії.

Анатолій Казмірчук родом із Вінниччини. Народився у 1970 році. Закінчив факультет підготовки лікарів для Військово-морського флоту Військово-медичної академії імені Сергія Кірова в 1993 році.

З 1996 до 1997 року він був начальником відділення загальнолікарської допомоги Центрального відділення поліклініки Міноборони. Потім Казмірчук став старшим ординатором, а згодом і начальником нефрологічного відділення клініки урології та нефрології.

З 2011 до 2012 року він був на посаді провідного терапевта у Головному військовому клінічному госпіталі, пізніше цю установу очолив.

Також Казмірчук є кандидатом медичних наук. У січні 2022 року Зеленський нагородив його орденом «За заслуги» III ступеня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *