ОСТАННІ НОВИНИ

150 тисяч доларів за підряд із відбудови інфраструктури: на хабарі «погорів» нардеп

Наталя Дуляба

|

На хабарі викрили чинного нардепа, який хотів отримати мільярдний підряд на відбудову зруйнованої під час війни інфраструктури. За один із таких, відновлення моста, він пропонував 150 тисяч доларів профільним топпосадовцям. Про це Львівському порталу повідомили у Національному антикорупційному бюро.

Правоохоронці не називають імені політика, але кажуть, що він є чинним народним депутатом України та власником великого будівельного та аграрного бізнесів. За даними Української правди, йдеться про нардепа з групи «За Майбутнє» Сергія Лабазюка.

Спіймати його на «гарячому» вдалося завдяки співпраці з Віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим та з головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (Мустафа Найєм). Саме останній був викривачем нардепа-корупціонера.

Слідство встановило, що цьогоріч у серпні депутат до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» розміром 3-5% від вартості кожного тендера. Для узгодження подальших домовленостей Лабазюк також залучив директора своєї компанії.

«Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток – 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці», – йдеться у повідомленні.

І самому Сергію Лабазюку і директору його компанії оголосили підозру за ч.4 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Санкція статті передбачає покарання – від від п’яти до десяти років тюрми з конфіскацією майна або без такої.

Слідство триває.

Довідково: 43-річний Сергій Лабазюк є уродженцем Хмельниччини. Народний депутат України з 2012 року (VII, VIII i IX скликання).

Член парламентської фракції «За майбутнє», входить до Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *