ОСТАННІ НОВИНИ

Банда на Буковині заробляла на ухилянтах більше 100 тисяч доларів на місяць, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Спецслужби разом із правоохоронцями викрили в Чернівецькій області ділків, які налагодили нелегальну схему переправи за кордон чоловіків призовного віку. На цьому вони щомісяця заробляли більше 100 тисяч доларів. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, угруповання створив 44-річний мешканець Буковини. До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх знайомих, серед яких були особи з кримінальним минулим. Так, наприклад, один із учасників банди раніше неодноразово відбував покарання за вчинення тяжких злочинів.

Через власні зв’язки вони підшукували потенційних призовників та пропонували їм своє сприяння у втечі за кордон через заздалегідь підготовлені «лісові стежки».

Вартість «послуг» оцінювали від 3 до 5 тисяч доларів залежно від терміновості виїзду. У цю суму входило консультування клієнтів щодо поведінки під час прихованого перетину держкордону та їх «супровід» до сусідньої країни.

За наявними даними, учасники банди отримували понад 100 тисяч американських доларів «прибутку» на місяць.

Щоб схилити військовозобов’язаних до втечі за кордон, зловмисники «гарантували надійність маршрутів» в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Крім того, організатор угруповання обіцяв своїм клієнтам «захист» від правосуддя, якщо їх затримають під час нелегального перетину державного кордону.

Під час більше ніж 20 обшуків за адресами проживання та в автомобілях затриманих вилучили:

  • мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;
  • значні суми готівки, ймовірно одержаної злочинним шляхом.

Наразі всім затриманим оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *