ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Сулимко: «У Сокільницькій ОТГ назріває дерибан останньої комунальної землі»

Тарас Сулимко

|

Ветеран АТО, капітан ЗСУ (позивний Тарас Бульба), голова Сокільницької ОТГ (друга каденція) Тарас Сулимко про спробу дерибану землі, яку зарезервували для потреб громади:

«Найбільша цінність нашої країни – це наші люди та земля. Земля завше цікавить забудовників і їхніх лобістів, а цінні землі Сокільницької ОТГ, які межують зі Львовом, вочевидь дуже особливо. Та чи цікавлять їх потреби громади і простих людей, багато з яких сьогодні зі зброєю в руках виборюють нашу Незалежність?

Ще три каденції тому депутати сільської ради Сокільників зарезервували для потреб громади 20 га землі, що знаходиться при трасі на відстані одного кілометра від Львова. У планах було будівництво нової школи, бо та будівля, що зараз функціонує, має більше 100 років і не задовольняє потреби нашої громади. Бюджет на той час був недостатнім для такого будівництва, і зарезервована земля виступала своєрідним фінансовим гарантом його завершення. Будівництво школи було розпочате, бюджет громади зріс, і ми мали змогу залишити землю у резерві.

Обставини змінилися – повномасштабна війна зупинила будівництво. Змінилися і пріоритетні потреби громади. Сьогодні майже 400 жителів Сокільницької ОТГ перебувають на фронті. У нас також проживають сім’ї загиблих Героїв, а війна ще триває. Але ми всі віримо у Перемогу і чекаємо повернення наших бійців із фронту додому. Переконаний, що зарезервовану землю ми повинні виділити нашим героям-захисникам, або запросити інвестора, який би збудував для них квартири. Це найменше, чим ми можемо їм віддячити.

На жаль, сьогодні деяких наших обранців більше турбує не потреба громади, а згадана земельна ділянка, яку хочуть встигнути комерційно реалізувати до кінця депутатської каденції (2025 року). Мало того, питання зарезервованої землі вже піднімалось неодноразово, але на заваді стояло моє принципове вето на будь-які рішення щодо її дерибану.

Цинізм не має меж. Минулого тижня, коли я повіз нашим хлопцям на фронт чергову партію допомоги (автомобілі та провізію), група депутатів встигла зареєструвати заяву про скликання позачергової сесії. Згідно закону я зобов’язаний скликати сесію до 24 листопада включно. Для цього потрібно було зібрати підписи 1/3 складу ради. З 22 депутатів нашої громади заяву підписали 8 осіб. Головне питання, наскільки я знаю – висловлення недовіри голові Сокільницької ОТГ.

Для прийняття рішення про недовіру потрібно зібрати 2/3 голосів – 15 депутатів. Якщо голоси будуть, то дуже ймовірно, що громада втратить ці останні 20 гектарів.

Розумію, що для декого лінія фронту дуже далеко, і в тилу під вплив грошей може піддатися багато осіб, але сподіваюся, що здоровий глузд переможе і потреби громади залишаться на першому місці, а не лобіювання чиїхось інтересів. З подібним ентузіазмом краще зосередити свої сили на допомозі Збройним Силам України, бо важливіших питань на сьогодні існувати не повинно. Навіть питання завершення будівництва нової школи ми змушені відкласти, адже без перемоги у війні просто не буде жодної нової української школи.

Віддавати чи не єдину вільну ділянку громади на поталу – аморально, а чинити подібне у власних інтересах – злочинно.

На жаль, під час повномасштабної війни, коли вся країна згуртувалася, щоб дати відсіч російським окупантам, ще не всі представники влади на місцях це усвідомлюють».

Редакція Львівського порталу не завжди поділяє думки, висловлені в авторських текстах, та готова надати усім сторонам можливість аргументованої відповіді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *