ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди дадуть Україні додаткові 2 млрд євро військової допомоги

Наталя Дуляба

|

Уряд Нідерландів виділив додаткові 2 мільярди євро на військову допомогу Україні у 2024 році. Про це повідомляє Європейська правда.

Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила: це рішення означає, що підтримка України у війні проти Росії залишається непохитною.

Ці кошти є частиною ширшого пакета допомоги, який Нідерланди нададуть Україні наступного року, що включає початкові 102 мільйони євро на реконструкцію та гуманітарну допомогу, які будуть збільшені протягом року в разі потреби.

Оллонгрен зазначила, що після прийняття останнього пакета загальна сума підтримки, яку Нідерланди надали Україні, становить близько 7,5 мільярдів євро.

«Для мене найбільш важливим є те, що наступного року ми надамо додатково 2 мільярди євро на військову допомогу. Це збереже нашу підтримку України і забезпечить її безперервність, що є критично важливим для України», – сказала вона, маючи на увазі вибори 22 листопада в Нідерландах, які змінять склад урядової коаліції.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада міністерка оборони Нідерландів після візитів до Харкова та Києва пообіцяла виділити Україні 500 мільйонів євро на боєприпаси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *