ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують відновити 69 індивідуальних і 8 загальних балконів

Маркіян Рой

|

До кінця року планують, відновити 69 індивідуальних балконів та вісім балконів загального користування за міською Програмою ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Міська Програма ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками, вже має перші результати. Так, у Шевченківському районі вже вдалось відновити два балкони. А загалом до кінця року очікують, що вдасться відновити 69 індивідуальних балконів та 8 балконів загального користування за цією програмою.

«Балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб балкони були у належному стані. Ми провели обстеження усіх балконів у Львові і виявили, що в незадовільному стані є 9270 індивідуальних балконів і 4201 балкон загального користування. Відтак, на сьогодні у Львові діє відповідна Програма, що на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% мешканці, можна провести ремонт балкону. З бюджету на цей рік виділено 10 млн 300 тис. грн для її реалізації», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За її словами, щоб скористатися Програмою, необхідно в районну адміністрацію чи через ЦНАП подати заяву, експертний висновок, що балкон потребує ремонту, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт. Тоді районна адміністрація опрацює це звернення і опісля укладе угоду з відповідною фірмою, яка може проводити ці роботи. Угоди публікуються на Prozorro.

Як повідомили у Шевченківський районній адміністрації, завдяки цій Програмі підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ вдалося відновити 2 балкони, а також ще 8 балконів – у роботі.

Загалом, станом на зараз, є 188 заявок від мешканців, які виявили намір участі у Програмі співфінансування ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками.

Нагадаємо, що у житловому будинку на вул. Джерельній відновили балкон, який влітку повністю обвалився. 80% вартості покрили коштом міського бюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *