ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці через суд хочуть прибрати «кліматичні» дерева на проспекті Свободи

Маркіян Рой

|

Рекламна фірма «ЕОН» подала до суду на Львівську міську раду через висадку дерев на проспекті Свободи, у місцях, де раніше були рекламні конструкції. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Місто наполягає, рекламні щити демонтували законно, а на їхнє місце цього року висадили «кліматичні» дерева, адже насичений проспект Свободи потребував додаткового озеленення.

«Проспект Свободи надзвичайно навантажений і пішоходами, і рухом транспорту. Щоб хоч якось покращити комфорт пересування для мешканців одним із найнавантаженіших тротуарів в місті, туди навесні висадили дерева. Вони зменшують шум, зменшують загазованість, створюють тінь, тому насправді дуже важливо, щоб вони там були», – зазначила заступниця директора департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Разом з висадкою дерев на проспекті Свободи демонтували вісім рекламних конструкцій (сітілайтів), які перешкоджали виконанню робіт. Про це рекламну компанію попередили заздалегідь і їм запропонували альтернативні місця в центральній частині Львова. Проте власник рекламних щитів – ТзОВ «ЕОН» – не погодився з таким рішенням посадовців і подав в суд на Львівську міськраду.

«Власник місцевої рекламної компанії вкотре намагається окупувати проспект Свободи та вимагає від суду перемістити дерева, аби звільнити місце під його рекламу. При цьому думку містян ніхто не питає. Зауважимо, що сітілайти не робили проспект Свободи комфортнішим, хоча безцеремонно в нього втручалися і навіть були загрозою для людей з інвалідністю», – зазначили в департаменті економічного розвитку Львівської міської ради.

За даними департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, вперше місто відмовило у продовженні дозволів на розміщення рекламних конструкцій на проспекті Свободи компанії «ЕОН» – власник Орест Шейка – ще у 2011 році.

Відтоді впродовж 10 років, всупереч позиції управління архітектури та управління охорони історичного середовища Львова, власник рекламної компанії отримував продовження дозволів на розміщення реклами через суди.

«Сьогодні позиція міста: в центрі Львова на найбільш завантаженому проспекті Свободи мають бути дерева, а не рекламні конструкції. За даними юридичного департаменту, місто готує документи для спростування наведеного в позові», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *